ROBBY KROWOZA

 

Geboren op 23.05.1987 in Hartmannsdorf in de buurt van Dresden. Als kind  interesseerde hij zich al snel voor de paardensport. De dagelijkse omgang met paarden fascineerde hem steeds meer en al vroeg kwam de wens bij hem op om zelfstandig en professioneel op een eigen paardensportbedrijf te gaan werken.

 

Zijn opleiding als berijder en paardenhouder (Pferdewirt) voltooide hij van 2006 tot 2009 op het rijsportcomplex van Andreas Lorenz (president van de provinciale kring) bij de Seelitzer Freizeit GmbH in Seelitzer onder vakkundige leiding van Volker Tonn (intern. ruiter/lid van het olympiateam 1968) en tijdelijk door Karl-Heinz Streng  (German Olympic Games committee).

 

Na te zijn geslaagd voor economie (Wirtschaftsmeister) in 2009 verhuisde hij van Seelitzer naar Lohmar (het huidige  rijsportcomplex van J. Scherer  in Neunkirchen-Seelscheid), om op dit rijsportcomplex van Jochen Scherer zijn ruiterlijke-  en economische vaardigheden te laten zien en verder uit te bouwen. Hij kreeg hierin 2 sterren in de proefklasse zwaar.

 

Als vakman in de paardenhouderij (Pferdewirtschaftsmeister) weet hij uit eigen ervaring hoe het geluk der aarde aanvoelt op de rug van paarden. Training is de belangrijke basis voor het succesvol beoefenen van de paardensport, of het nu gaat om gevorderde ruiters of beginners. Hijzelf werd door bekende trainer/topruiters opgeleid. Waardevolle kennis deed hij op door de samenwerking met Vladimir Tuganov (ruiter Russisch olympiateam). In die tijd kwalificeerde hij zich voor de Derby Sunshine Tour (ES) en de Magno Racino Tour (AT).

 

In de jaren 2012 en 2014 verbleef hij telkens voor een jaar in Quatar waar hij met Karl Schneider en Markus Fuchs de paarden van het internationale team mocht trainen. In 2013 trainde hij, samen met Henk van de Broek, bij Desirée Johnson (een Canadese amazone, sinds 2002 in Duitsland) in Niederkrüchten.

 

Bij allen deed hij veel know-how op. Op veel nationale en internationale concoursen kon hij  de opgedane know-how, die voor hem als basis diende voor de opleiding van paard en ruiter, laten zien.

 

De belangrijkste prestaties o. a.

2002 - 2004 deelname aan de bondswedstrijden vierkamp, twee maal vicekampioen

2002 - Sächsischer Meister springen junioren

2002 - 2. plaats AEGON Junior-Challenge-Cup in Gera,

kwalificatie finale Düsseldorf - 15. plaats

2003 - regionaal kampioen Sächsische Schweiz-Osterzgebirge

2003 - winnaar Gebirgs-Cup Schweiz-Osterzgebirge

2003 - deelname Junior-Challenge bij Partner Pferd in Leipzig

2004 - 3. plaats Sächsische kampioenschappen

2005 - 4. plaats Sächsische kampioenschappen

 

In de daarop volgende jaren behaalde hij meerdere overwinningen en ontving hij kwalificaties tot 3 sterren klasse zwaar o.a. Sunshine Tour (ES), Magno Racino Tour (AT)

 

 

NIKKI WESTER

 

Sinds haar kindertijd bracht ze al veel tijd door met paarden in de stal van haar ouderlijk huis in Roermond. Voor haar stond reeds van het begin af aan vast, dat ze iets met paarden wilde doen.

 

In 2011 sloot ze haar studie paardenhouderij af en in 2013 behaalde ze het diploma ruiter. Tijdens deze opleiding deed ze praktische ervaring op in de stal van Peter Keunen, daarna bij Peter Wydd en vanaf januari 2013 was ze 6 maanden bei Desiree Johnson/Johnson Sporthorses.

 

2013 werkte Nikki samen met Robby bei Johnson Sporthorses. In het daarop volgende jaar besloten zij beiden om een jaar naar Quatar te gaan.

 

Sinds Robby in 2015 zelfstandig is geworden is Nikki degene die de touwtjes in handen heeft en houdt. Zij ondersteunt Robby bij de dagelijkse training van de paarden en tijdens concoursen. Tegelijkertijd doet zij het administratieve werk.

 

 

Sandra Steenmann

Zeer succesvol in de klassen

 

  • Grand Prix
  • St. Georg
  • Inter I

 

Nina Wester
 

Zus van Nikki.

Zij helpt altijd en overal, tenminste als zij zelf niet op concours of met haar opleiding bezig is.

 

                       Mark Wester
 

                       Is verantwoordelijk voor het inrijden en opleiden van jonge paarden.

                       Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring.

                       Hij is de kontaktpersoon in ons team w.b. het management van onze stal.

 

Druckversion Druckversion | Sitemap
© Sporthorses Krowoza & Wester